perjantai 30. heinäkuuta 2010

Verhojen ripustuspalkka!
Äiti kaivoi kaapin uumenista vanhan tutun koneen. Tällä aika mölyisällä masiinalla valmistuu tuoremehu hurauksessa. Omppumehu oli lapsena ihan lempparia. Säiliöön linkoutuvan mössön voi myöskayttää, jos putsaa hedelmät/kasvikset ennen mehustamista.

Kirppikseltä löytyi kiva vanha pinnasängyn lakana hintaan 2,50e (kauan jahkasin raatsinko ostaa, mutta eihän tuo ole kuin jätskitötterön hinta...). Aikaisemmin löytyi saman valmistajan sinisävyinen lakanasetti, jossa aiheena kalastavat kissat ja puput.

Sattumoisin samaa värimaailmaa lakanan kanssa ovat nämä lasitkin. Uudenveroiset englantilaiset lasit yhteensä 1e.

Tämä maljakko on vähän vanhempi kirppislöytö. En huomannut lisätä kuvaan mitään vertailukohtaa  (pysti on aika korkea, olisko suunnilleen 40cm). Luulen tämän olevan samaa sarjaa niiden lasien kanssa, joissa aikoinaan myytiin sinappia... luultavasti siis Karhula lasin valmistama Marjatta-sarjan karahvi. Muistelisin, että meilläkin oli tämän värisiä ja samallalailla raidoitettuja laseja,  kun olin pieni.


Näitä sinisiä laseja oli alunperin neljä kappaletta, mutta harmikseni yksi hajosi tiskissä. Maksoin näistä kymmenisen vuotta sitten 20 mk yhteensä. Hinta tuntui silloin kovalta, mutta ostin kun olivat niin mieluisat. (Lisätietoa täältä) Kunpa näitä löytyisi jostain kohtuu hintaan lisää!

Alimmassa kuvassa mukana Wirkkalan Niva-lasit, jotka sain mummolta vuosia vuosia sitten. Olivat avaamattomassa lahjapakkauksessa 70-luvulta. Näitäkään ei meillä säästellä,  vaan ovat joka päiväisessä käytössä.

1 kommentti:

annifanni kirjoitti...

On hienoja tavaroita