tiistai 16. elokuuta 2011

Hometalo


Pikkuhiljaa aloittelemme tyttöjen kanssa "oikean" nukkekodin kunnostusta. (Tähän asti tytöt ovat rakennelleet nukeille ja pikkueläimille asumuksia pahvilaatikoista.) Tämän on isäni rakentanut joskus kolme vuosikymmentä sitten. Ainakin. Talo unohtui pitkäksi aikaa ulkovarastoon ja sai siellä pintaansa pölyn ja parin linnunkikkareen lisäksi vähän homettakin.


Silloin joskus askartelimme lattiaan mattoja ja seinille tapetteja kaikenlaisista rakennusjämistä ja näytepaloista. Onneksi liima oli ajan saatossa haurastunut niin, että saimme vanhat roippeet pääosin rapsuteltua irti. Ihan puhtaaksi ei yritettykään, kunhan uudet liimat ja maalit saadaan pysymään.


Korjaus saa kaikinpuolin muutenkin olla aika krouvi.  Alakerran seinät tuettiin "lankkulattian" avulla suoriksi ja kaikki pinnat maalattiin valkoisiksi. Katon maalasimme kultamaalilla. Tarkoitus on vielä maalata, tapiseerata, listottaa sekä liimata kokolattiamattoja. Ja tietysti sisustaa. Tytöt ovat jo miettineet huonejärjestystä. Alakertaan tulee wc/kylppäri, sauna ja varasto/autotalli. Kakkoskerrokseen kuulemma olkkari sekä keittiö ja ylemmät huoneet ovat makuuhuonekäytössä.4 kommenttia:

Sani kirjoitti...

Onpas ihana ja iso nukkekoti :)
Meil ois kans syksyllä tarkoitus kunnostaa tyttöjen nukkekoti.

Sumi kirjoitti...

Tuollainenhan on aivan ihana sukupolvelta toiselle-talo! Tunnearvoa, yhdessä tekemistä ja sitten saa vielä leikkiäkin. :) Ja mukavan paljon huoneita!

Kokox kirjoitti...

On tää kyllä kiva talo. Ja vaikka onkin vähän sempallaan, niin silti kestävä ja tukeva. Mua kyllä lapsena harmitti, ettei tässä ollu oikeita rappusia yläkertaan... tytöt huomautti samasta asiasta, saaps nähä mikä ratkaisu keksitään

Kokox kirjoitti...

Eikun on siis rempallaan =)