lauantai 7. huhtikuuta 2012

Tunnustus

Kiitos
Elämäntapaidiootille sydäntälämmittävien sanojen kera luovutetusta tunnustuksesta. 
Käykääpäs vierailulla hänen mukavassa ja monipuolisessa blogissaan.

Tunnustuksen mukana seuraavat säännöt pyytävät
1. Kiittämään tunnutuksen antajaa
2. Kertomaan 7 satunnaista asiaa itsestään
3. Jakamaan tunnustuksen eteenpäin 15 blogille

Seitsemän randomia faktaa minusta... hmmm... no;

1. Nimimuistini on aika surkea. Ihmisten kasvot jäävät mieleen helposti, mutta nimet vaativat toistoa ja toistoa ja toistoa... siltikin saatan unohtaa nimen. Sorppa kaikille, ei ole tahallista.

2. Suuntavaisto onkin sitten huomattavasti parempi, en ole vielä koskaan eksynyt missään. Hahmotan helposti suunnat ja kiintopisteet, enkä joudu hukanteille.

3. En silitä. Paitsi lasten hamahelmiteoksia. Joskus on ompeluksia ja kankaita pakko silittää, mutta sitäkin vitkutan luvattoman pitkään. Juhlien alla silitän pakolliset juhlakledjut ja pari pellavatunikaa täytyy pesunjälkeen valitettavasti siljailla, mutta muuten keksin aina tärkeämpääkin tekemistä.

4. Mahdollisuuksien mukaan teen montaa asiaa yhtäaikaa. Kun tietokone vitkuttelee, virkkaa muutaman pylvään. Teeveen ääressä voi myös tehdä käsityötä tai viikata puhtaita pyykkejä. Lettuja paistaessa ehtii tyhjentämään kuivauskaapin ja tiskaamaan. Jos kehtaisin, ottaisin elokuviinkin neuleen mukaan... toisaalta, eihän siellä kukaan näe, niin että miksikäs ei...

5. Lapsena opettelin neulomaan ja virkkaamaan myös sormituntumalla melkein pimeässä. Kun meidät komennettiin nukkumaan otin käsityön salaa sänkyyn ja tein sitä vielä vähän aikaa oven raosta tihkuvassa valohämyssä ja peiton alla.

6. Olen aina ollut kova lukemaan ihan kaikkea tietokirjoja, romantiikkaa, jännitystä, fantasiaa,...  Nykyään olen tosin aika kriittinen ja jos kirja tuntuu kovin tylsältä, kieli on ärsyttävää tai loppuratkaisu ennalta-arvattava, niin kirja jää kesken.

7. Pitkäaikainen lempikirjailijani on Terry Pratchett. Olen lukenut kakki suomennetut teokset. Vaikka luen muuta kirjallisuutta myös englanniksi, Pratcetteja en ole uskaltanut edes yrittää. En usko, että ymmärtäisin puoliakaan herkullisista kielikuvista, sananväännöksistä tai viittauksista, joita kirjat suorastaan pursuavat.

Eihän se ollutkaan niin vaikeaa =) vaikka tuossa sivussa nukutin pienimmäisen ja autoin tyttöjä mollamaijojen ompelupuuhissa.

Haluan ojentaa tunnustuksen eteenpäin Villaseni-blogin Jennille ja Jennin Äidille. Blogissanne on ilo vierailla, kuviin on panostettu, teksti sujuvaa ja tekemänne käsityöt upeita!

3 kommenttia:

Irena kirjoitti...

Pakko tulla sanomaan että meillä on sama lempikirjailija (tai on mulla muutama muukin :).

Just sain luettua uusimman suomennoksen, Posti kulkee, ja päätin pistäytyä Kiekkomaailmaan muutaman vanhemmankin opuksen ajaksi - kirjahyllystä löytyy melkein kaikki :)

Kokox kirjoitti...

Kirjamakukin näköjään muuttuu iän myötä kovasti. Just kokeilin lukea Poirotin seikkailuja ja kylläpäs tuntui pitkä veteiseltä, vaikka ne oli nuorena niin jänskiä. Täytyy testata joku muu Agathan kirja, josko sattui käteen vain tavallista heikompi teos.
Harvoin luen kirjoja enempää kuin yhden kerran, mutta Pratchetit kestää useammankin lukukerran.

miiwi kirjoitti...

Blogissasi on ilo vierailla. Hih, 1. 3. ja 4. sopii myös itsellenikin :)

Nyt kun alkuun pääsit, niin haeppa toinen tunnustus blogistani :) ps. Ei tarvitse mitään paljastuksia antaa.