maanantai 31. joulukuuta 2012

Pipa Kierteellä

 Olen kovasti tykästynyt pehmoiseen ja lämpöiseen Puro-lankaan ja olenkin hamsteroinut iloisen värisiä keriä aina, kun ovat olleet tarjouksessa. Jouluaattona kaipasin jotain helppoa ja nopeaa tekemistä käsille sukuloinnin ja seurustelun ajaksi ja nappasin mukaan pari kerää.
Periaatteessa myssy onkin nopea ja helppo, mutta koska neuloin ilman mallia fiilispohjalta, jouduin purkamaan melkein valmiin työn pariin kertaan, ennenkuin lopputulos oli mieluinen.

Pipa on neulottu vinoon; Aloitus parilla silmukalla ja aina kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka. Kun korkeus on sopiva, vain toiseen reunaan lisätään ja toisesta puolestaan kavennetaan yksi silmukka. Kun pituus riittää pään ympäri, kavennetaan molemmista reunoista silmukka aina kerroksen lopussa. Itse neuloin aloitusreunan ja lopetusreunan yhteen kavennusvaiheessa, mutta helpompaa on ommella se jälkikäteen samalla, kun ompelee tuos päälaen umpeen.

Tykkään lopputuloksesta kovasti. Resori (1o1n) joustaa ja mukautuu kuuppaan hyvin ja myssy on tosi lämpöinen. Perhe tilasi "samanlaiset, mutta vähemmillä väreillä ja ilman korvia"

2 kommenttia:

margsan kirjoitti...

Mainio tuo malli ja hieno väri!!!

Melinda kirjoitti...

Vau, hieno! Ihanaa lankaa.