torstai 7. elokuuta 2014

Siinä se nyt sitten meni


Koululaisten loma sitten otti ja loppui. Lämpöiset päivät vietettiin pitkälti rannoilla, lähellä ja vähän kauempanakin. Yhtä kudinta kuljetin tunnollisesti mukana koko kesän, mutta eipä tullut montakaan riviä neulottua. Onneksi oma loma vielä jatkuu, jos vaikka saisi jotain tehtyäkin nyt, kun on pakko olla enempi kotosalla. Kekkuli poseeraa. Aikamoinen höppiäinen on tämä jätkä. Lapset on keränneet kaikenlaista pikkuöttiäistä Kekelle maistiaisiksi. Melkein kaikki käy, mikä pörrää ja liikkuu. Sydämentykytystä aiheutti ampiainen, joka tunki terraan ja jonka Keke sieppasi ja söi välittömästi. Onneksi ei tullut seuraamuksia. Myös sirkoille tarkoitetun kurkunpalan herra päätti syödä itse ja jätti sirkat syömättä.
Eksoottista sademetsätunnelmaa olohuoneeseen tuo sirkkojen siritys. Kaupan sirkat kasvavat näillä helteillä nopeasti turhan isoiksi Kekelle, ja jättisirkat olen siirtänyt omaan lootaan jatkamaan sukua. Hautumassa on pari munintakippoa, saa nähdä nyt onnistuuko. Sirkat on sen verta kalliita ja hävikkiä jonkin verran, että olis kiva saada vähän omaa tuotantoa. Jauhopukit sensijaan näköjään lisääntyvät ihan itekseen ilman suurempaa vaivannäköä. Viikonloppuna kävi synttärivieraita, mutta jostain ihmeen syystä kukaan ei innostunu meidän ötökkäfarmeista =)

2 kommenttia:

Irena kirjoitti...

Yyyh ötökkäfarmi :D

Eikös sitä myydä joitain koppakuoriaisia lemmikeiksikin? Lapset meillä bonganneet jonkun julisteen eläinkaupan ikkunassa. :)

Kokox kirjoitti...

Juu myydään koppiksia, tuhatjalkaisia... isoja torakoitaki lemmikeiksi. Ja usko vaan, ötökät ei oo olleskaan niin yök, kun niihin tottuu. Päinvastoin ovat ihan mielenkiintoisia vipeltäjiä. Kyllä meillä silti on öttiäispurkeissa varmat kannet ja käsittelen niitä ekstra tarkasti, etteivät pääse ulos lootistaan =)