keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Kiva uusi hullutus!

Tuftausta en ollut ennen kokeillutkaan ja on kuulkaa kivaa hommaa! Valmistä syntyy nopeasti ja virheet on helppo korjailla. Nämä kaksi työtä tosin ovat vasta "raakileita". Riippuen tulevasta käyttötarkoituksesta, näille täytyy vielä tehdä temppu jos toinenkin.
Eli punaoranssin työn lankalenkit (en nuita tummia matalampia, vaan kirkkaat) aion leikata auki, ainakin osittain. Lankoina tässä käytin sekä villalankoja että sekoitelankoja. Tästä olis tarkoitus tulla sohvalle tyyny. Aukileikattu nukka ei niin herkästi tartu kiinni nappeihin sun muihin. Liimaamattomat lenkit myös purkautuvat vetämällä rivi kerrallaan aika helposti. Nurjalle sivellään maitoliima, joka siis kiinnittää langat napakasti. Kankaan reunat täytyy huolitella ja sitten on jäljellä enää tyynyn ompelu.
Alla olevan kuvan reunassa näkyy, miltä työ näyttää nurjalta puolelta.
 Sinisävyisessä työssä on sekalaisia villalankoja, poppanakudetta ja puuvillalankaa. Poppanaa kului yllättävän paljon, vaikka lenkkien pituus ei ollut edes maksimissa. Keskusta-alueen tummansiniseen osaan upposi puoli kiekkoa. Reunoissa olevaa löyhäkierteistä lankaa ei kannata leikata auki, mutta poppana-alueet taidan nipsutella. Joskus... Nyt on kiire napsutella lisää kokeiluja, sillä kehys ja tuftaustyökalu ovat lainassa kurssin vetäjältä enää kolme viikkoa.
Vähän meinaa  kiristää hermoa, kun näiden opintoihin (Kivojen! Ei malttais lopettaa!) kuuluvien hommien lisäksi pitäis tehdä niin paljon muutakin. Joulukortteja on lasten kanssa onneksi jo aloiteltu. Ja jotain lahjoja on valmiinakin. Ennen Joulua juhlitaan meillä vielä yhdet synttärit ja koko perheen voimin tehdään viikonlopun risteilyreissu.
Luentotöinä valmistuu kuin huomaamatta näitä kaulaliinoja. Pinkki Teddy-langasta pukinkonttiin ja sininen puuvillainen vaihteeksi itselle.

4 kommenttia:

Hurahdus kirjoitti...

Niinhän näkyy tuo "tuffaus" sujuvan. Kiitos vaan esityksestä.
Makeita huiveja..kellehän pukki kuljettaa.

Jokke kirjoitti...

Tuo tuftaus on minusta aina näyttänyt kivalta (niin nytkin), voisi kuin maalata langalla. Mutta ei ole saanut ostettua vehkeitä...

Kokox kirjoitti...

Tuftausvehkeet on aikas hintavia, jos uutena ostaa. Jenkkilästä (eBay) saa huomattavasti edullisemmin vanhoja käytettyjä laitteita. Ja kehyksen voi väsätä itse. Laittelen tänne kuvia välineistäkin lähiaikoina.

Kokox kirjoitti...

Pukin tiet on arvaamattomat... saapi nähdä ehtiikö joku tuftaustöistä joulupakettiin.