tiistai 3. toukokuuta 2011

Toimikkaan versioita

Kudontahommelit on tältä erää suoritettu, portfolio kasassa ja ensimmäinen Käta-opintovuosi kohta pian pulkassa. Kiitos joustavan puoliskon ja avuliaiden isovanhempien. Pahimmillaan opintoja oli kolmena iltana viikossa ja moneen kurssiprojektiin oon panostanut liikaakin, eli tehny töitä tunteja ja taas tunteja vielä omalla ajalla. Toki ideanahan on oppia uutta, mutta joskus vois kai päästää itsensä helpommalla.
Kudonta jatkuu taas syksyllä. Enpä oikein tiiä --- Toisaalta kudonta on mielenkiintosta ja ihan mukavaa hommaa (oon aina tykänny matikasta). Mutta onko siitä taidosta aikaa päälle mitään käytännön hyötyä? Onneks tiedossa on monenmoista muutakin kivaa tekemistä. Ja kesätauko välissä. Moni kurssilainen laittoi vielä ylimääräiset loimet. Aikovat ne tässä tauon aikana tehdä pois, mutta mie en jaksanu ees aatella nyt semmosia. Jaksaa syksyllä taas louskuttaa, kun on saanu tehdä välissä jotain ihan muuta.

Jätin kutomusten kuvat pienemmiksi ihan tarkoituksella. Itellä ainakin viivat vilisee villisti silmissä, kun näitä ruudulta katselee. Jos ketä kiinnostaa, niin kuvaa klikkaamalla näkee lähemmin.
  
 Tässä vielä vihoviimeiset kurssityöt vähäksi aikaa. Eli kaksi huivia samaan loimeen, samoilla asetuksilla. Yllä olevaan (skannasin huivista pari kapeaa soiroa) poljin ihan perusrytmiä (murtotoimikas) vähän muunnellen. Suunanmuutokset värinvaihdoskohdissa ja vähän enemmän kurvailua "pitemmillä suorilla". Huivi on sinipohjainen, keskellä ja päissä on muutamia erilevyisiä raitoja.

Toisessa huivissa on suurempina pintoina kierretoimikasta. Väleihin kokeilin erilaisia muunnelmia, joita testailin etukäteen db-weave-ohjelman avulla.

Nuita kokeilupätkiä olis saanu kaksimetriseen huiviin mahtumaan vaikka kuinka, mutta aika ja energia loppui kesken. Toiset kokeiluista kaipais vähän erilaista kudelankaa erottuakseen selvemmin. Osaan kudoinkin kuteen tuplana, jotta kuvio ei mennyt aivan puuroksi. Tupla-kuteiden kohdalla taisin olla turhan hölläkätinen ja niiltä kohdin huivi vähän lörpsähti leveydessä. Ei pahasti, eikä haittaa käytössä.

Ei kommentteja: