torstai 7. huhtikuuta 2011

Kassikoklailu

Voi törpötys! Kuvittelin kuvanneeni tätä tuftaustyötä enemmänkin, mutta siitä olikin koneella vain yksi ihan alkuvaiheessa otettu kuva . Työ lojui parvekkeella niin kauan, että muisti ehti tyystin himmetä.


Kassi on ihan proto. Otan sen toki käyttöön, jos kohdalle sattuvat sopivat juhlat. Langat eivät luultavasti kestä käytössä kauaa siistinä. Tuo tummempi harmaa (puuvillaa) hieman jo nuhraantui ompeluvaiheen aikana. Tarkoitus olikin lähinnä kokeilla tekniikkaa. Ja uusia ideoita pukkaa, kunpa ehtisi joskus toteuttamaan.


Kassin pohjana on musta harva juuttikangas, joka mukavasti myötää muotoja. Ei kiristä, eikä vedä, ei ole pikkutarkka ompelun suhteen. Ompelin kassin kasaan juutista puretulla säikeellä ja parsinneulalla. Tarkkoja, teräviä muotoja ei kannata edes suunnitella.


 Kassin kahvan tein erikseen, "kassiosa" on yhdestä palasta, johon tuli molempiin sivuihin L-kirjaimen muotoinen sauma.


Vuorena kahvassa ja myös kassin sisäpussina on ohut sininen puuvillakangas (Tästä alempana lisää). Pitkään mietin, jätänkö korimaisesti avonaiseksi sekä erilaisia nappi- neppari- ja magneettiviritelmiä. Lopulta päädyin vetoketjuun, se nyt vaan on järkevin vaihtoehto!


Tykkään muodosta itse; pehmeä ja muheva, mutta ryhdikäs.

Ompelin kassia kasaan yöllä ja silloin tuo sininen vuorikangas näytti ihan hyvältä. Päivänvalossa ei sitten enää näyttänytkään.


Onneksi kaapista löytyi mustaa kangasväriä. Suitsait sukkelaan ongelma on hoidettu.


Nyt tämä on paljon parempi!  Pinta tuntuu tosi mukavalta sormissa.  

Seuraava kassi kannattaakin tehdä langoista, jotka varmasti  kestää hipelöintiä! Tuftasin ensin lyhkäisiä lenkkejä, jotka keräsin "hapsupuolelta" neulalla ja langalla jonoiksi. Tuftaus olisi saanut paikoitellen olla jonkin verran tiheämpi. Keräilylankaa ei kannata myöskään paljon kiristellä. Kivaa oli ja kiva tuli. Tämäkin työ oli osa Käta-opintoja. Täytyy tehdä vuoden aikana valmistuneita aihioita valmiiksi asti. Ei ole hyvä jos ne jäävät loputtomiin lojumaan puolivalmiina.

2 kommenttia:

Zzz kirjoitti...

Eipä hassumpi...

Nzqu kirjoitti...

Tosi hauska kassi!