lauantai 9. huhtikuuta 2011

Toimikasta polkemassa


Vähän piti tehdä ylitöitä eli kävin pujottelemassa, pistelemässä ja solmimassa pari kertaa virallisten oppituntien ulkopuolella, jotta sain kangaspuut työkuntoon. Opin monta uutta asiaa ja aiempi ketutus (eipä pätkääkään kiinnostanut kutominen, kun tästä kurssista kuulin) haihtui pois. Miehellä oli onneksi eilen vapaata ja pääsin vähän jo kutomaan. Mukavaa hommaa. Ajankulua ei huomannutkaan, kun keskittyi mallin seuraamiseen. Etukäteen laskin montako kertaa ja mihin suuntaan siksakit kiemurtelee. Tiheys on 10 lankaa/cm, joten laskutoimitukset ei lopulta olleet järin vaikeita. Eipä tuo kuviokaan niin ihmeellinen ole,  mutta ensimmäistä kertaa tein ihan oman mallin. Loimi on puuvillaa, kuteet Tenceliä ja tästä pitäisi tulla kaulahuivi.


Kovin paljoa ei työ edistynyt viidessä tunnissa. (Tätä ei kannata ainakaan meikäläisen ammatiksi suunnitella. Ei olis jääkaapissa muuta kuin se valo.) Oliskos tuossa 70-80 senttiä vasta valmiina.  Mittailen aina yhden värin kerrallaan. Kokonaispituutta tulee olemaan kaksi metriä eli muutamaksi tunniksi on vielä töitä. Otan paremmat kuvat jahka huivin saa irti puista. Värit ovat oikeasti kirkkaampia, vihreäkin pirteän keväinen ja tuo vaalea semmoinen kultaan kallistuva beige.


Pakko vilauttaa hieman tuota luokkatilaa, jossa kudomme. Vanhan koulun lattiat ovat vinksallaan vähän sinne ja tänne, katto korkealla ja kangaspuita kolmessa rivissä, enemmän kuin kuvaan mahtui. Tällä hetkellä kukaan ei tee mattoja tai muuta paukutettavaa ja tunnelma on enimmäkseen aika rauhallinen, kun kaikki keskittyvät omiin puuhiinsa.
Syksyksi on ilmeisesti kaavailtu vielä toista kudonnan kurssia ja tällä kertaa ajatus ei kyrsi. Päin vastoin.

2 kommenttia:

Jokke kirjoitti...

Tuo vinoneliökuvio on ihan lemppari. En voi vastustaa vanhoja pellavia, joissa se on.

Kokox kirjoitti...

Tykkään kans toimikkaasta ja sen muuntelumahdollisuudet on loputtomat. Tähän kokeilin erilaisia rytmejä. Ne näkyvät valmiissa liinassa sitten selvemmin.