perjantai 29. huhtikuuta 2011

Silput kehiin

Portfolio on loppusuoralla. Keräsin yksiin kansiin vuoden aikana valmistuneet opintoihin liittyvät työt. Kaikista on kuvat ja vähän turinaa. Lisäksi liitän mukaan materiaalinäytteitä sekä kokeiluja, kuten nämä tilkkutyöt, joille ei tällä hetkellä ole mitään käyttöä.
 Nämä valmistuivat tilkkumaalauskurssin puitteissa. Oikeastaan meinasin tehdä Särestöniemen ilveksen, mutta se ei onnistunut sitten millään. Teinkin sen sijaan nipun pienempiä kokeilutilkkuja. Yhtä lukuunottamatta kaikissa on päälimmäisena kankaana tylli. Mittakaavan näkee siis verkon reikien suuruudesta.
 Tilkut olen tällä kertaa tallentanut skannaamalla, sillä kamera on matkoilla. Aika tarkasti näkyy nuo yksityiskohdatkin, mutta sametin pörröisyys tai vaikka kultalangan loiste ei oikein skannatusta kuvasta välity. Eipä niitä kamerallakaan aina onnistu oikein ikuistamaan.Loppuun pieni pala säntillisyyttä: Kirjontaan liittyen kokeilin tilkun verran virvittäinompelua.

3 kommenttia:

Jokke kirjoitti...

Minäkin hankin jo tylliä, jos ehtisi kokeilla. Ei ole ehtinyt. Nyt taas harmittaa, kivoja ovat.

Kokox kirjoitti...

Kannattaa jättää aivot narikkaan. Kivoimpia taitaa olla ne, joita ei etukäteen kamalasti suunnittele.

Westman kirjoitti...

Hei!
Olen Helsingin yliopiston käsityötieteen opiskelija ja teen kandityötäni kirjonnasta. Tarkoituksenani on selvittää käsityöbloggareiden ajatuksia siitä, millaiset kuvioaiheet, tekniikat ja materiaalit ovat pinnalla kirjonnassa vuonna 2012, sekä sitä mistä vuonna 2012 haetaan malleja ja ideoita kirjontaan.Kysely löytyy seuraavasta linkistä:
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/36516/lomake.html

Kyselyyn vastaaminen vie noin viisi minuuttia aikaa.
Ystävällisin terveisin,
Jenni Westman