sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Tunnustus

Sain 37tuntia- blogista kivan mutta kiperän haasteen, tämä nimittäin vaatii ajatustyötä.


1. Käsityösi, josta olet ylpein ? Liitä mukaan kuva.
Ylpeä on turhan ylenpalttinen sana. Oon tosi kriittinen  omien töiden suhteen, joten tyytyväinen on jo saavutus. Paljon on tullut tehtyä ja suurimman osan oon lahjoittanut pois. Tai heittänyt ajan myötä roskiin jopa. Kaikkea ei vain voi kuljettaa mukana ja säilyttää. Monista tekosista osaa vasta pitkän ajan päästä sanoa, mikä oli hyvää ja mitä olis pitäny tehdä toisin. Nyt kaukaa katsoen jokunen siro sorvaustyö nousee mieleen, mutta niistä ei taida olle ensimmäistäkään kuvaa olemassa. Ennen digiaikaa ei filmiä tuhlattu kippojen ja kapuloiden kuvailuun.
Siksi valinta kallistuu tällä kertaa pienen rasian puoleen.

Kansi ja pohja on punottu limppari- ja kaljatölkeistä leikatuista suikaleista. Tänäpäivänä tämä ei näytä enää mitenkään ihmeellisen innovatiiviseltä. Mutta 90-luvulla, kun tämän väkersin, koulussa (tehtävänanto oli luultavasti "valmista säilytin" tai jotain sinne päin) ei paljon puhuttu tuotteiden ekologisuudesta, elinkaaresta tai kierrätyksestä. Tietokonetta käytin lähinnä kuvien käsittelyyn ja kirjoittamiseen. Tietoa etsittiin kirjastosta eikä telkusta näkynyt lifestyle- sarjoja ja tuunausohjelmia. Nykyään maailman ihmeitä ja ideoita pukkaa jota tuutista taukoamatta.
Ehkä vois sanoa että olen lähes ylpeä siitä, että tein Trash Designia, kun luokkatoverit loivat "oikeaa" designia. ;) 

2. Kaunein rakennus, jonka olet nähnyt? Liitä mukaan kuva.
En osaa nimetä mitään yksittäistä rakennusta ylitsekaiken kauniiksi, joten sanotaan vaikka Kesäpalatsi Pekingissä. Vierailin alueella talvella -98, jolloin puisto ei ollut hehkeimmillään ja järvikin oli jäässä. Turisteja ei ollut paljon ja Pekingin keskustaan verrattuna puisto oli raikas ja rauhallinen. Rakennukset, sillat, portit... kaikki oli suomalaisiin laatikkotaloihin tottuneelle erilaista ja erikoista. Ja kaunista. Taas täytyy valitellen todeta, ettei albumeistani löydy parempia kuvia alueesta. (Kiinnostuneet voivat laittaa haun avainsanoiksi Summer Palace Beijing.)3. Laulu, joka koskettaa sinua syvästi? Liitä linkki tai sanoitus.
Helppo kysymys!
Laulu, josta en saa kyllikseni on Eino Leinon Nocturne. Laulua on esitetty monissa suvun juhlissa, myös meidän häissämme. Laulu myös tuo tämmöiselle kaupungistuneelle maalaistyllerölle (lapsuus)muistoja mieleen...   viljapellon tuoksu aamu-usvassa...

4. Minkä asian koet arjessasi raskaaksi?
Raskasta on tehdä uudelleen ja uudelleen samoja kotihommia. Siivoaminen, sortteeraaminen ja tiskaaminenki olis ihan ok, jos työn tuloksista sais nauttia pidempään! Muun perheen "sillä siistiksi" koulutus on vielä kesken...Raskasta on revetä joka paikkaan. Kun keskittyy yhteen asiaan, aika on toisesta paikasta pois. Usein nipistän omaa aikaa yöunista ja se ei pidemmän päälle ole kovin viisas ratkaisu.

5. Mistä asioista nautit eniten arjessasi?
Ihanista lapsista ja mukavasta miehestä! Meillä nauretaan paljon ja viihdytään yhdessä (juu kyllä riidellään ja rähistäänkin). Vielä vähän aikaa saan nauttia kiireettömistä aamuista pikku-kiehnärin kanssa. On ollut kaikkien mielestä hyvä juttu, että äiskä on aamulla herättelemässä ja iltapäivällä vastaanottamassa koululaisia. Hienoa on sekin, että kaikki kolme välillä leikkivät sovussa ja saan työrauhan (tai kahvirauhan).

Taidan heittää tunnustuksen tällä kertaa eteenpäin neljään mukavaan blogiin
Ruostetta ja rakkautta
Elämäntapaidiootti
Pikkukiiski
Aarnilintu

2 kommenttia:

Aarnilintu kirjoitti...

Kiitos:) Tämä vaikuttaakin semmoiselta, että täytyy aikalailla kaivella sekä mielen lokeroista että koneen kuvakansioista. Palaan tämän pariin pikimmiten:)

RaijaAnnikki kirjoitti...

Kiitos paljon -laitan eteenpäin ja otan vastaan.Tätä täytyy kyllä vähän tuumailla ennenkuin jukistaa.