maanantai 3. lokakuuta 2011

Tiimallista Sukkasatoa
Eka kertaa kokeilin tiimalasikantapään tekemistä, eikä se ollut olleskaan hankalaa. Vähän meinasi jäädä löysiä silmukoita kääntymiskohtiin, jos ei muistanut kiristellä lankaa. Aivan tarkkaan en ohjetta seurannut. Kavennusten jälkeen kantapää tuntui kovin matalalta, joten kudoin neljä täyttä kerrosta kaikilla kannan silmukoilla ennen pidennettyjen kerrosten aloittamista. Näiden lisäkerrosten sivusta poimin perinteisen kannan tapaan silmukat, jotka sitten kavensin teräosaa neuloessa pois.


Kärkikavennuksen tein hieman erilailla kuin yleensä. Tällä kertaa kavensin ensin vain 3s/krs ja vain sukan yläpuolelta, kunnes joustinraidat oli kavennettu pois. Sen jälkeen 4s/krs parin kiepin ajan.


 Sukkien koko on noin 29/30, pituus kärjestä kantaan n. 19cm. (Pöydällä kiipeilijän jalat ovat pienemmät).
Lankaan Tuomas- sukkalanka, puikot 3. Vyöte neuvoo käyttämään nelosia, mutta halusin näistä napakat.
Silmukoita 40
Kantapään jälkeen 35 krsta ennen kärkikavennuksia

3 kommenttia:

Irena kirjoitti...

Tykkään tehdä tiimakantapään vauvojen sukkiin, hyvin nopsa tehdä. Vasta yhdet muistaakseni tehny aikuisten sukkiin, vois varmaan enemmänkin.

RaijaAnnikki kirjoitti...

En ole koskaan edes kuulut moisita kantapäistä♥

Kokox kirjoitti...

Luulin kans, etten oo ennen kuullukkaan tiimakavennuksesta. Mutta kun etsiskelin jakun kaavaa vanhoista kässälehdistä, tiimalasikanta tuli vastaan tosi monessa lehdessä nyt kun sitä osasi katsoa.
Nopsa ja helppo, teen toistekin.