torstai 1. joulukuuta 2011

HysHys- hommia

 Käsityöosasto on ollut kiireinen, mutta jotta kenenkään yllätys ei menis pilalle, ei oikein mitään voi julkisesti esitellä.

 Tytötkin ovat ahkeroineet hienoja juttuja, mutta sama homma -ei voi näyttää! Joulun jälkeen sitten tulossa kuvapläjäys.Aiempina vuosina lapsilla on ollut taskullinen joulukalenteri, johon tonttu on jättänyt aina vihjeen, mistä suunnasta aamun yllätys löytyy. Välillä tonttu on ollut kovin hajamielinen ja muistanut vasta aamuyön tunteina, että on unohtanut yllätyksen kokonaan ( onneksi toinen tonttu herää joka aamu jo viiden maissa =) ja sitten on pitänyt kiireesti sujaittaa pari kolikkoa päivän taskuun.
Tänä vuonna tontuilla on yksi asia vähemmän ressattavana, kun kalenteri järjestettiin toisin. Tontut haalivat namuja sekä kaikenlaista pientä kivaa, tarpeellista ja vähän tarpeetontakin. Yllätykset paketoitiin kaikki kerralla, numeroitiin ja ripustettiin pienimmän ulottumattomiin odottamaan vuoroaan.

Lapset innostuivat tekemään mummolle ja papallekin samanlaisen yllätyskalenterin. Pienet paketit pakattiin suureen koriin. Jouluaatoksi esikko ompeli puuvillasta joulusukan, joka tietysti myös täytettiin. Törppö iso-tonttu vaan ei muistanut kiireessä kuvata korikalenteria, mutta kiva tuli, uskokaa pois.Joulukiireiden lisäksi on "koulukiireitä". Sommittelutunneilla (ja monituisia tunteja kotona) on suunniteltu ja piirretty puhtaaksi kuvioita ja tänään alkaa painamiseen perehtyminen. Ensi viikolla seulat valotetaan ja sitten pääsemme tositoimiin. Tarkoitus olisi tehdä sekä uniikkivaate että "metritavaraa"; pöytäliina, verho, lakana, tai jotain.

1 kommentti:

Irena kirjoitti...

Tuo jälkimmäinen vois näyttää oikein hienolta tatuoituna ihollekin!
:)