maanantai 4. huhtikuuta 2011

Tyhjää täynnä

Portfolio on jo hyvällä mallilla. Enää puuttuu sisältö. Tarkoitus on kerätä yksiin kansiin tämän ensimmäisen Käta-vuoden tuotoksia ja aatoksia.

Yhtenä aiheena oli kirjonta ja tehtävänä valmistaa kirjokannet. Kannet voi näppärästi hyödyntää portfoliossa.


Jokainen ryhmämme opiskelija valitsi syksyllä yhden taideteoksen, johon koko vuoden harjoitustyöt ovat enemmän tai vähämmän pohjanneet. Pidän kovasti Särestöniemen taiteesta. Oli vaikea valita yksi joukosta, mutta lopulta päädyin tähän.

Ilves ja Jäämeri kohtaavat 1974
Maalaus on 140*170cm ja toteutettu sekatekniikalla. Sitä voi käydä livenä katsastamassa Tamminiemessä, U.K.museossa. Tämän kuvan olen kopioinut Särestöniemen elämänkertakirjasta, joten värisävyt eivät ole ihan kohdillaan. Minikokoon kutistaminen myös mitätöi taulun hienot pintarakenteet.

Kirjontatyönkin piti jollain tapaa liittyä valittuun taideteokseen. Itse kukin päättää miten aihetta käsittelee, poimiiko työstä värin, muodon, jonkin yksityiskohdan tai kopioiko vaikkapa koko työn pikkutarkasti. Minä halusin tehdä palan maata, jolla ilves kuvassa seisoo. Kirjontatyöstäni tuli miehelle ensimmäisenä mieleen rahkasammal, joten ehkä jotain samaa henkeä sain sitten pienessä mittakaavassa vangittua. Alunperin käytin voimakkaampia värejä, mutta purin väriläiskeet lopulta pois. Vaikka maalauksessa huomio ensin kiinnittyykin kirkkaisiin väreihin, löytyy siitä hillitympiä yksityiskohtia.

5 kommenttia:

Zzz kirjoitti...

Särestöniemen värimaailma ja tarunomaisen kreisi tunnelma ovat yksi parhaista taidenautinnoista mitä tiedän..

Kokox kirjoitti...

Suosittelen myös lukemaan sen elämänkerran, jollei Särestöniemi ole ennestään kovin tuttu. Taulut aukeaa aivan uudesta vinkkelistä!

tuaanniina kirjoitti...

Hei! Olen itse tekemässä vastaavanlaista kansionpäällistä. Voisitko kertoa mitat ja ohjeen, miten teit tuon tummansinisen kansionpäällisen(ei tuota kirjontaosaa, sekin tummansinisenä kankaana)? Työn vaiheet myös? Olisin todella kiitollinen jos saisin apua!:)

Kokox kirjoitti...

Heips!
Mittoja en kansiosta varsinaisesti ottanut. Asettelin kansion avattuna kankaan päälle, piirsin kansion reunoja pitkin rajat ja leikatessa jätin kankaaseen pienet saumavarat. Sisäsivuille tulevan kappaleen leikkasin poikki keskeltä ja käänsin sen saumat ensin sisälle. Sitten hurautin päälykappaleen ja sisäpalat yhteen. Ja pujotin kansion sisälle.
Hmmm... näköjään olen jättänyt tuohon keskelle vähän reilummin kangasta ja kääntänyt sen sitten kansion sisään... Ja ommellut vielä kankaan muutamalla pistolla pahviin kiinni.
Mutta oikeasti ei ole vaikea homma. Rohkeasti vain kokeilemaan!
Ehkä ehtisin tekemään yhden kansion jossain välissä ja kuvaamaan vaiheet tarkemmin... En kyllä uskalla päivää luvata =)

tuaanniina kirjoitti...

Joo olis kiva jos laittasit ohjeet! ja yritän kyllä tehdä jonkinlaisen kansionpäällisen mutta tiedä sitten onnistuuko niin hyvin.... Olis kiva jos tekisit sen kansion eripituisista suikaleista:) olis helpompi tehdä sit ohjeesta:)