sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Taas meillä juhlittiin! Viikon aikana kasattiin yhteensä viisi kakkua, mutta vain kahdesta muistin ottaa kuvat. Sinänsä harmi, sillä viimeiseen lapset tekivät vaivalla kivoja marsipaanikoristeita.

Keltainen on perinteinen hyytelokakku; Digestive-pohja, persikka-mandariini-rahkahyytelö ja päällä sitruunalla maustettu persikkamangohyytelö. Toinen kakku on suklaahyytelöä ja tavallinen kakkupohja.


Juhlien sankari oli onnistunut konttaamaan villahousunsa polvesta puhki. Siihen tikuttelin örkkimörkkipaikan. On tässä kuvassa vielä kovin pörröinen, kun ei ole yhtään käytetty eikä vielä yhtään pesussa huopunut.


Sitten viikonlopun kirppislöydöt ja ostokset. Pussilakanan toisella puolella on sinisiä norsuja ja toisella puolella punaisia. Samaan kahden euron nippuun sai lisäksi kaksi pikkuista tyynyliinaa samasta kankaasta ja lisäksi hauskan nalle- tyynyliinan. Kivat! Tulevat heti käyttöön.

Piipahdin pikaisesti myös "karkkikaupassa" oli ompelutarvikeliikkeessä. Oikeasti en saanut niitä juttuja mitä menin hakemaan, mutta jotain lähti mukaan kuitenkin:
Pientä silitysrautaa olen usein kaipaillut ja nyt päätin ostaa itselleni synttärilahjan jo hyvissä ajoin. Samoin vinonauhankääntäjä tulee tarpeeseen. Kuin myös pyöröleikkurin vaihtoterät ja huovutusneulat.
Sydän yo-yon ostin lapsia varten. Sydämistä tulee kuitenkin vähän hankalan pieniä ja jouduin ainakin nyt alussa auttamaan langan kiristyksen ja päättelyn kanssa. Näppäräsormiset neitokaiset oppivat systeemin varmasti pian. Pyysivät myös ostamaan semmoisen jojottimen, jolla saa tehtyä pyöreitä muotoja.
Näihin on kiva tuhlata kaikki pikkusilput.

1 kommentti:

Sumi kirjoitti...

Ihania juttuja ja kivoja kirppislöytöjä!
Muistelen että mullakin on ollu lapsena tuollanen nalle-tyynyliina, tai ainakin samaa sarjaa. :)