tiistai 15. maaliskuuta 2011

PikkuPojanNäppisuoja

Liesituulettimen päälle on usein pläjäytetty semmoinen höhlä matala avohylly. Meilläkin on ollut semmoinen enkä keksinyt mitä siinä voisi järkevästi säilyttää. Lähinnä hylly toimikin villakoirahautomona. Tässä "uudessa" kodissa ratkaisimme asian toisin. Uutta liesituuletinta asennettaessa bongasimme potentiaalisen säilytyskolon ja samaan aikaan tajusimme, kuinka vaarallisen helpossa paikassa leipäveitset majailivat.
Lokoseen sopiva laatikko syntyi vanerista ja ovi liimapuulevystä. Muut keittiön ovet ovat ajan patinoimaa tammea, petsilakalla uuden oven sävyksi tuli liki sama. Peräseinään kiinnitin magneetin, johon mahtuvat suurimmat veitset. Tilaa on vielä muillekin veitsille kunhan saan aikaiseksi.
Kamera ikävästi vääristää. Kyl tää ovi ihan on sirkkelillä vedetty ja suora!
Oven paraatipuolelle kopioin sikin sokin tyttösten vanhoja piirrustuksia. Kuviot on maalattu samalla petsilakalla ohuella pensselillä. Aikamonta kerrosta sain lisätä, ennenkuin olin tyytyväinen tummuusasteeseen.
Ei  mikään ihmeellinen aikaansaannos, turhan sekavakin, mutta ite tykkään. Veitsen on kätsyssä paikassa ja kuvan hahmot jaksavat huvittaa. Kuvastahan löytyy mm. varsin näköinen Isi.

6 kommenttia:

Sani kirjoitti...

Upea!

Koo kirjoitti...

Hieno ovi!!
Eikä ole yhtään liian sekava, vaan ainakin minun silmään just sopivasti sommiteltu =)

Neferi kirjoitti...

Mahtava idea nämä lasten piirustukset.

Sinulle on tunnustus blogissani :).

Kokox kirjoitti...

Kiitos kaikille!
Omaa silmää miellyttäis selkeämpi lopputulos, mutta kun en osannut valita kuvioista. Ja toisaalta... männyn syykuvio on niin erilainen kuin tammen... näin maalattuna se ei niin kovin häiritse. Tammista ovea en raatsinut tehdä ja onhan mänty paljon helpompaa työstääkin.

Nzqu kirjoitti...

Ihana! Hieno! Nuo piirustukset ovet kuin piste i:in päälle. :) Ja mikä tärkeintä, näpit ovat nyt varmasti turvassa.

Taina kirjoitti...

Todella upea keksintö;hieno ja toimiva!