tiistai 6. maaliskuuta 2012

Tekstiiliveistoskurssilla

Osallistuin neljän illan tekstiiliveistoskurssille. Ensimmäinen ilta tosin meni esimerkkejä ihmetellessä ja vasta toisella kerralla ideoitten hiukan muhittua pääsimme tositoimiin. Kovetusaineena käytettiin Paverpol-nimistä ainetta, Erikeeperin hajuista ja oloista, ehkä hiukan paksumpaa. Näin jälkikäteen viisastuneena tiedän, että  olisi kannattanut lantrata liimaa vedellä jo heti kättelyssä. Pohjakankaaksi ajattelemani paksu puuvilla imaisi  melkein puolet litran liimapurtilosta ja lopulta jouduin kuitenkin ohennuspuuhiin. Ja viimeiset liimaukset tein erikeepperillä, lopputuloksesta ei huomaa eroa liima-aineissa.
 Monenmoisista ideoista huolimatta työ ei oikein lähtenyt sujumaan, vaan haparoin vähän sinne ja tänne. Ainoa loppuun asti ajateltu ajatus oli, että "relieffiä tässä tehdään" ja pieni ehkä vielä siihenkin perään...

 Viimeiselle kurssikerralle en päässyt, vaan jatkoin työtä kotona. Onneksi oli hiihtoloma ja enemmäin aikaa, sillä yllä olevan ja alemman kuvan väliin mahtuu useampi ilta ja montamonta tuntia piperrystä. En näköjään osaa tehdä mitään helpoimman kautta. Kurssi oli osa Käta-opintoja ja tarkoitus oli lähinnä tutustua enimmistölle uuteen tekniikkaan.
Päällystin kuvut (lapset nimesivät työn heti "tissiliivitauluksi") verkkopaidasta leikatuilla soiroilla, puretulla nyörikiharalla sekä hönkäyksen ohuesta silkkipaidasta leikatuilla ja taitelluilla yksittäisillä terälehdillä. (Nyt tää on kuulemma sitten "Lady Gagan tissiliivitaulu"  =)
 Taustakin kaipasi muutosta; peitin suttuisen "pöytäliinan" vihreällä nyppyläkankaalla ja reunustin työn poppanasta ja sekoitelangasta virkatulla kehyksellä.


  Kehystä kovettaessani sävytin liimaa hiukan, mutta värin valinta ei osunut ihan nappiin. Täytyy roikottaa taulua jonkin aikaa ja funtsia. Ehkä reunaa vois raikastaa spraymaalisuhauksella, kunhan ulkona vähän kelit lämpenee...
Kiva tekniikka kaiken kaikkiaan, kannattaa laittaa korvan taakse. Valmis kuiva työ on kop-kop-kova ja sen voi myös lakata tai maalata. Työ pitäisi kestää kosteutta, jopa taivasalla säilyttämistä. Jos nyt kuitenkin ihan makkarin seinällä vaan  =)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut onnistuneesta prosessista ja työstä :-)
Työskentelit kokeilemalla ja parantelit visuaalista ilmettä kerros kerrokselta - kuvasarja kertoo kaiken... (RO)

Mrs.Marple kirjoitti...

Aikasten upea tekele!

Mulle tulee lopullisesta mieleen lumpeenkukat järvessä, keskeneräinen toi myös meikäläiselle mieleen Lady Gagan :D

Anneliese kirjoitti...

Tosi kaunis!