maanantai 30. huhtikuuta 2012

Viikko Vappua

Yksi pukujuhla juhlittiin koulussa jo viime viikolla. Viikonloppukin meni Vappua jo varovasti aloitellessa; pallot ostettiin, serpentiinejä ripustettiin ja simaa maistettiin. Ja askarreltiin! Maanantaiksi piti kummallekin koululaiselle saada HassuHattu. Aloitimme päällystämällä ilmapallon liimaan kastetuilla sideharsoilla. Niitä nyt sattui kaapista löytymään ja ovat näpsäköitä kieputtaa.
 Pallo kuivui kovinkovin hitaasti, vaikka prosessia vauhditettiin hiustenkuivaajalla. Ja niinhän siinä sitten kävi,  että halkaisin kuupan liian aikaisin. Ja puolikkaat vetivät aikas kurttiin, kun paine sisältä poistui. Kyllä sapetti. Koska aikaa ei ollut enää aloittaa kokonaan alusta, tuin kupuja minkä kykenin ja kuivasin niitä vielä uunissa kiertoilmalla. Jonkin verran kupuihin jäi ruttuja, mutta eipä voi mitään, eikä kuulemma haittaa. (Täytyy varmaan valmistaa muutama kupu vappupallojen avulla tulevaisuuden kiiretilausten varalle.)


 Esikoinen maalasi AvaruusKoppakuoriais-hattunsa siniseksi ja koristi paljeteilla sekä tuntosarvilla. Reuna siistittiin kanttinauhalla. Vähän tyttöä harmitti, kun maanantaina heräsikin kuumeessa, eikä päässyt esittelemään hattua kavereille.
 Toisen typyn hattuun piti ehdottomasti saada lieri. Ja koko lätsä maalattiin kultamaalilla. Dinosaurustutkijan hatussa matkustaa tietysti myöskin pieni lemmikki.

Ja Vappu senkun jatkuu. Esikoinen jo piristyi, kuopuksen kuume katosi yhdessä yössä. Ja mulla on koko viikko vapaata !!!

Iloista Vappua kaikille!

3 kommenttia:

Neferi kirjoitti...

Hienoja hattuja...

Hauskaa vappua ja vapaaviikkoa.

Irmeli kirjoitti...

Hienoja hattuja - olen jotenkin jämähtänyt vain tekemään naamareita tuolla tekniikalla. Ja tuo paplaripää! Tuli heti mieleen kuuskytluku ja oma äiti:)

Raija/A kirjoitti...

Aikamoinen hurlumhei! Ihanat hatut.