keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Vappukukka
Kangas löytyi kirppikseltä jo vuosi sitten, mutta nyt oli vasta tarvetta pienimmäisen "paremmalle" kevättakille. Kaavan piirsin Ottobren nrosta 3/2009 (Windy tuulisen päivän takki), mutta karsin kaikki ylimääräiset tikkaukset, taskut ja koristetampit pois. Tuulilistankin jätin lopulta ompelematta, sillä pelkän vetoketjun poju osaa jo itse hoidella, mutta napeissa tai neppareissa on turhaa haastetta. Satuin vielä löytämään juuri sopivan värisen ketjun, joten mitäpä sitä peittämään.
Vuorikankaana sopivan liukas ohut vihreä puuvillasekoitekangas. Huppu on mukavan mallinen ja pysyy hyvin päässä, mutta niskapuolella voisi olla pari senttiä enemmän korkeutta. Ensimmäisessä sovituksessa takki tuntui liian leveältä, onneksi vuoritettuna sopii paremmin. Ehkä kuitenkin muokkaan kaavaa hitusen kapeammaksi, jos käytan tätä uudelleen. Ja väljät hiansuut sekä helma päästävät tuulen kyllä suoraan sisään, joten jos takista haluaa oikeasti tuulisen päivän asun, täytyy mallia muuttaa niidenkin osalta.

Harmi, että kangasta oli niin pieni pala, tästä olisin halunnut takin itelle =) Onneksi poitsukin siitä tykkää, eikä mieskään nikotellut vaikka puin pojan kukertavaan kankaaseen,
Takilla oli tarkoitus osallistua Kotipalapelissä takkikisaan, mutta lasten sairastelu, käta-töiden loppukiri ja hetkellinen yksinhuoltajuus nipistivät ompeluajan niin tehokkaasti, etten sitten ehtinytkään ajoissa. Käykääs ihailemassa muiden aikaan saannoksia ja osallistukaan arvontaan äänestämällä mieluisin.

Ei kommentteja: