sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Lämpöistä

Ulkona on ollut vähän viileämpää, mutta meillä ei asunto jäähdy millään, vaikka jokainen mahdollinen räppänä on auki. Joka kesäinen ongelma, mutta nyt on ollut tavallista tukalampaa. Huoneiston hormeissa ei ole lainkaan imua, vaan ennemminkin niistä tulee lämmin lehmän hönkäys sisään päin. Toivottavasti huoltohemmo saa huomenna ilmanvaihdon kulkemaan oikeaan suuntaan.

Lämmön siivittämänä on syntynyt lämpöisiä käsitöitä. Yhden matkakutimuksen (= helppo kutoa maisemia katsellessa) ahkeroin eilen valmiiksi Orpokoti-elokuvaa katsellessa. Ohuenohuesta kaksinkertaisesta sekoitelangasta aina oikein kaulaliina. Väliin kikkailin pidennettyjä silmukoita irrallaan ja nippuina. Molempiin päihin virkkasin hopeankimaltavasta langasta muutaman rivillisen pylväsryhmiä. Lämmin, kevyt eikä kutita. Vielä en tiiä pidänkö itte vai lähteekö lahjaksi.Lämpimänä pitää toinenkin valmistunut neulomus. Vaaka ry järjestää tänä vuonna lapaskeräyksen ja siihen ajattelin nämä tumput lahjoittaa.
 Mallia tumppuihin otin likkojen vanhoista lahjaksi saaduista lapasista. Koko taitaa olla suunnilleen 5-7-vuotiaan (iso meidän pienimmälle, mutta liian pieni tytöille). Lankana 7veikan vihreä sävy, jota on minulla PALJON. Täytyy kuluttaa lankaa tämmöisiin pienempiin töihin, sillä vaikka väri ei ihan yöks-listan kärjessä olekaan, en tästä sävystä kyllä tekis ainakaan itelle villapaitaa. (Pätkävärjäystä ynnä muuta muokkausta oon suunnitellut lopuille langoille.) Kämmenselkiin kirjoin parit sahanterät  piristeeksi.
Osallistukaa muutkin keräykseen!

2 kommenttia:

Lisa kirjoitti...

Piipahdin blogissasi ja päätin jättää puumerkin! :)

Ihania töitä täällä, näitä tulee mielellään kattelemaan! Mukavaa alkanutta viikkoa!

Kokox kirjoitti...

Kiitos ja mukavaa viikkoa sinnekin päin!