maanantai 25. heinäkuuta 2011

Hulmuhelmat

 Supersimppeli hamonen tytöille; Muutama kangassoiro saumurilla yhteen. Helman huolittelu myös saumurilla.  Vyötärölle kuminauhakuja ja täts it. Enemmän meni aikaa saumurin esiin kaivamiseen ja sotkujen keräämiseen kuin itse ompeluun.

Viikonloppuna taas juhlittiin ja halusin tehdä vaihteeksi jotain uutta. Aikuisten kietaisuhame muuntui suoralinjaiseksi mekoksi. Täytynee tunnustaa, että leikkasin osat jo viime kesänä, mutta kesä oli ohitse ennenkuin kerkesin ompelukoneen ääreen ja sitten olikin turha käyttää aikaa helleasun ompelemiseen.
 Mekon pituus määräytyi suoraan hameen pituudesta, sillä hyödynsin valmiiksi käännetyn helman. Kokeilin eka kertaa koneella tehtyä kuminauharypytystä...ihan pikkuisen vaan tuohon eteen... eikä se ollut ollenkaan hankalaa!
 Kaulaa kiertää kuja, jossa on kuminauha. Mekon kangas on niin kevyttä ja ohutta, että kaulan rypyt pyrkivät ryhmäytymään samaan kohtaan eturypytyksen kanssa. En osannut sitä etukäteen suunnitella, mutta näyttää kivalta niin.

 Kimaltava ja liehuvainen paita löytyi kirpparilta. Naisten s-koko oli muuten sopiva pienemmällekin prinsessalle, mutta kaula-aukko oli turhan avonainen. Asia korjaantui pienellä palalla vanhaa pitsiä. Pitsin taakse ompelin sopivan sävyisen satiinisiivun.

1 kommentti:

Neferi kirjoitti...

Kivoja ompeluksia. Etenkin sykähdytti tuo pitsin uusiokäyttö, hieno oivallus.