keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Kenkut koipiin

 Kun ei ole ihan pieni kavio, on sopivien mukavien kenkien löytäminen hiukkasen työlästä välillä. Näistä sandaaleista pidän niin kovasti, että ostin pari vuotta sitten toisenkin parin varastoon odottamaan ensimmäisten lahoamista. Ikävä vain, että nyttemmin jalkani ovat jatkuvasti niin turvoksissa, ettei edes vanhempi hiekkarannalla ja kaatosateessa venytetty pari mahdu jalkaan. Ja tämä helle ei tunnetusti auta asiaa.
Meinasinkin hävittää molemmat kengät,  mutta onneksi jäivät vielä tuonne eteiseen pyörimään. Tuli meinaan yksi yö mieleen, että mitäs jos... tuossa jalkapöydän päällä kun on tuo sauma... jos siihen keksis jotain... Ja sitten muistin pienet mustat vetoketjut, joita oon monesti pyöritellyt ja miettinyt, mihin niitä voisi käyttää... No tähän sopivat kuin nenä päähän, eikä toteutuskaan ollut kovin hankala. Tai sikäli, että mustaa nahkaa käsin mustalla langalla illan ja yön tunteina, mutta muuten...
 Tuunasin ensin nämä vanhemmat kengät. Ratkoin keskisauman auki ja ompelin väliin vetoketjun. Ketjua ei voi avata, vaan teippasin sen takaa jumiin kangasteipillä. Taustassa on pätkä vinonauhaa pehmustamassa, ettei metalli ole suoraan ihoa vasten.
Kenkiin tuli juuri sopivasti väljyyttä. Nyt uskallan tehdä saman tempun toisellekin kenkäparille.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Se laskuri teki topin..kääk.

Sumi kirjoitti...

Niistähän tuli kivat! Kylläpä olet taitava!