sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Tunika


Nyt syyskaudella käta-kurssilla kuvioimme painamalla kankaat, joista jokainen muokkaa itselleen uniikin vaatteen. Suunnittelu aloitettiin vaatteen mallin valinnalla, jotta painokuvion voi sitten sovittaa valmiiksi mietittyyn kaavaan.
Lähdimme liikkeelle yläosan peruskaavasta, jota  muokkasimme oman mielenkiinnon ja mittojen mukaan. Joku teki pidempää liehukkeilla, toinen lyhyempää suoralinjaista, mutta kaikilla taisi olla samantapainen hiaton ja yksinkertainen malli mielessä.


Tarkoitus oli tässä vaiheessa vasta muokata kaavaa, mutta itse halusin saman tien ommella tunikan valmiiksi asti. Siksi en huolinut opiston tarjoamaa joulukuusenväristä kokeilukangasta, vaan kaivoin kankaat omista varastoistani.


Valitsemani malli ei ole erityisen imarteleva varsinkaan suurikuvioisesta puuvillakankaasta ommeltuna, leventää juuri "vääristä paikoista", mutta kylläkin oikein mukava päällä. Painotyötä ajatellen taidan etsiä pukevamman mallin. Koska tähän harjoitukseen käytetään paljon aikaa, olisi kiva saada aikaiseksi vaate, jota tulee myös pidettyä.


 Kyllä tämä telttatunikakin käyttöön tulee, mutta ehkä hieman harkituissa piireissä. Piristin vanhaa kangasrukkaa ompelemalla pieniä helmiä kukkien keskustoihin.

Ei kommentteja: