tiistai 22. marraskuuta 2011

Verhosta hamonen

Tai oikeastaan verhokankaasta. Tuossa reilu vuosi sitten keräsin painavan pinon (verho)kangasnäytenippuja kirpparilta. Suurimmassa osassa nippuja on yksi iso pala ja lisäksi samasta kuosista pienemmät näytteet eri värisinä. Tätä kangasta suurin palanen oli oranssi, mutta "asiakas" valitsi vihreän kankaan, koska se sopi paremmin ennalta valittuun juhlapaitaan. Vihreästä kankaasta yksinään olisi tullut näinkin sippoiselle neidolle hankalan kapea, joten yhdessä valitsimme toiseksi kankaaksi vaaleankellertävän.
 Ilman kaavaa leikasin kankaat tasakokoisiksi paloiksi. Pituus sovitettiin kivaksi ja vyötärön yritin saada osumaan mahdollisimman lähelle todellista ympärysmittaa. Pikkuiset vekit jouduin vielä lisäämään vihreiden palasten keskelle vyötärökaitaletta ommellessa.
 Vyötärölle oli tietysti pakko laittaa vetoketju ja siinä olikin hieman enemmän miettimistä ja puuhaa. Aika huomaamattomasti se tuohon saumaan hukkuu. Purin vihreästä kankaasta hieman kudelankaa (yhtä kestävää, kuin suoraan rullasta otettu ompelulanka!), jolla ompelin käsin pakolliset tikkaukset, joilla vetskari pysyy ruodussa.
Helmaan käänsin ja siistin ompelemalle reilun sisävaran siitä oranssista kankaasta. Jos olisi ollut enemmän aikaa, olisin kyllä vuorittanut hameen, jotta sisäpuolikin olisi siistimpi (Nipo! =), mutta nyt tuli liian kiire. Kaivoin kankaat esiin ilta yhdeksältä, kun huomasimme ettei esikolla ole yhtään kivaa hamosta seuraavan päivä juhliin. Kuvissa hame onkin jo ryppyiseksi juhlittu.

 Eilen lähdin luennolle vahingossa liian aikaisin ja päätinkin pikaisesti poiketa kirppiksellä aikaa kuluttamassa.
 Löytyi kiva verhopala, joka kuosista, hajusta ja huolellisesti käsin käännetyistä saumoista päätellen on jo hieman iäkkäämpi. Niin tykkään!
 Löytyi myös pari hienoa pitsiliinaa 50 centtiä kappale. Ja kuinka kauan on joku niitä pikkuisella virkkuukoukulla väkertänyt!
Kaikenlaista mielenkiintoista oli kirppis pullollaan ja  niitä ihmetellessä aika kuluikin niin joutuisaan, että lopulta sain liitää  ja silti melkein myöhästyin sieltä luennolta.

Ei kommentteja: