lauantai 5. marraskuuta 2011

Tilkuttelua


Jostain tilkkutapahtumasta männävuosina sain ohjeet ja sabluunapahvit lasinalusen tekoon. Pitihän sitä nyt viimein kokeilla. Yhtään kuvaa en hoksannut keskeneräisestä työstä ottaa, mutta toivottavasti ohje jotenkin aukenee näinkin. (Heti en uutta ehdi askartelemaan, että sais kuvat työvaiheista).


Tähän pikkutyönhön tarvittiin; Isompi taustaneliö, jossa on tarpeeksi kokoa, että yltää päälypuolellekin. Pienempi taustaneliö, joka pilkistaa tuosta keskeltä. Kaikkiin neljään nurkkaan pienempi ja suurempineliö, jotka taitetaan kolmioiksi. Kaikkiin neljään sivuun leveämpi ja kapeampi suorakulmio, jotka myös taitetaan kaksinkerroin.
Yhdistäminen aloitetaan keskeltä ulospäin. Lärpäkkeet kannattaa harsia pienemmän keskusneliön reunoihin kiinni, jotta pakka pysyy siististi kasassa. Viimeiseksi lisätään tuo suurin taustaneliö, joka siis taitetaan päälle ja ommellaan paikoilleen pikkupistoin. Reunaan vois yhtähyvin ommella vaikka vinonauhaa, jolloin pohjapala on tietysti pienempi.


Kaippa tämä sopis vaikka kaakaomukin alle, mutta ei meillä kyllä mukit pysy näin tarkoin rajatulla alalla ja sotkut siivotaan ruokailun jälkeen isolla rätillä ja imurilla.
Näissä vois säilyttää jotain pientä... jos ompelis umpinaisemman ja säilyttäis vaikka koruja... tai muita aarteita


Ei kommentteja: