keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Jouluisia ajatuksia

Kaikenlaista on työn alla, sekä käta-juttuja että joululahjoja. Tulossa lähiaikoina ainakin tilkkumaalausta (hartiat jumissa!) sekä tuftausta.
Nyt esittelyvuorossa jouluinen ikikukka.
 Paljon pieniä pajunoksia - tikkuja, joista toinen pää halkaistu kukaksi. Ehjä pää tuikkastaan liiman kera styrokspalloon kiinni. Nyt täytyy tunnustaa, että sain pallon "puuvalmiina", eli kovin esityö oli jo tehty. Eli jos joku on kiinostunut kuulemaan tarkempia ohjeita, täytyy kysäistä äidiltä =).
Paaaljon kimalleliimaa, jotta styroksi ei kovin erotu oksien alta, parantaa samalla risujen pysyvyyttä. Ripaus isoja irto kimallesydämiä. Kiepautus metallin hohtoista kirjontalankaa. Väreihin sopiva ruukku. Ja siinä se.


Lasten Lahjavinkki
Reilunkokoisia (puu)helmiä ja pyöreätä kuminauhaa. Helmissä pitää olla niin suuri reikä, että kuminauhan saa siitä työnnettyä läpi ainakin kaksi kertaa. Ensimmäinen helmi asetetaan keskelle kuminauhaa. Kumppis solmulle tai parille. Seuraavaan helmeen työnnetään kuminauhan molemmat päät, mutta eri suunnista ja taas tehdään solmu tai kaksi. Korun loppuun vielä kuminauhasta lenkki, jolla korun saa kiinni.
Tämän teko onnistuu periaatteessa lapsilta omatoimisesti, mutta varsinkin puuhelmien sisus voi olla niin karhea, että apua kaivataan. Ei haittaa mitään jos kuminauhaan tulee vahingossa liikaa solmija tai niitä unohtuu muutama välistä. Koru voi näyttää kuvassa karulta, mutta on kädessä aikas kivan. Ja toimii stressilelunakin!

Ei kommentteja: