maanantai 29. marraskuuta 2010

Taas lipsahti yötöiks

Viime viikolla kaivoin esiin ja lajittelin kaikki omistamani langat ja niitähän riitti. Tässä kuvassa näkyvissä vain ne langat, joita raatsin tuftaukseen käyttää. "Paremmat" neulelangat siirsin turvaan odottamaan aikoja parempia. Samalla tuli siivottua muutenkin kaappeja. Kierrätykseen lähti monta kassia vanhoja vaatteita ja ronskisti roskiin lensi useampi pussi pientä kangassilppua ja sälää.
Viikonloppuna oli taas tuftausta, mutta mitään näytettävää ei niiltä tiimoilta oikeastaan ole. Muutaman tunnin tapaamisen aikana lähinnä katseltiin yhdessä tähän astisia aikaansaannoksia. Lisäksi kurssin vetäjä esitteli lisää tekemiään mallitöitä sekä monenmoisia tuftaustyökaluja.
Sain opelta lainaksi myös tämmöisen Ultra Punch - nukitusneulan. Sitä piti ihan pikkuisen illalla kokeilla... tietenkään en malttanut lopettaa järkevään aikaan, vaan piikittelin työn valmiiksi asti ja myöhään meni.
 Tässä vekottimessa on kolme erikokoista neulankärkeä,  mutta suurimmastakaan ei kovin paksu lanka mene jouhevasti läpi. Käytin L-koon neulan kanssa ohutta puuvillaista virkkauslankaa ja pohjakangas oli joku pörröinen villan pala. Yhdessä ne pelittivät hyvin ja lanka tarttui kiinni niinkuin pitikin. (Jos neula, lanka tai kangas ei ole yhteensopiva toisten kanssa, työstä ei tule mitään.) Neulalla syntyvät pisimmätkin lenkit ovat piskuisia verrattuna tuftaustyökalun jälkeen. Ihan kiva vekotin, jolla saa tehtyä hauskan näköistä jälkeä ja pieniäkin yksityiskohtia. Apuna kannattaa ehdottomasti käyttää kirjontakehystä.
 Keskimmäisen lapsukaisen piirrustuksen perusteella nukitin Nalle-Karhun. Tähän pieneen työhön kului aikaa ainakin kaksi tuntia, ehkä enemmänkin. Hyssyttelin välillä nuorimmaista takaisin untenmaille ja touhusin vähän muutakin samalla,  joten ajankulua on hankala arvioida. Hidasta joka tapauksessa!
 Sama kuva vielä takaa päin. Nukat ovat vähän turhankin tiheässä. Ylimääräisten nyppyjen purkaminen olisi helppoa, mutta en taida viitsiä, kun ei kuva kovin paljon kipristele. Täytyy tyttösen kanssa vielä neuvotella tuleeko tästä koriste pussiin, kassiin, kansioon, tyynyyn... tai vain taulu. Taustapuolelle kannattaa joka tapauksessa sivellä (maito)liimaa, jotteivat nypyt karkaa. Nukan voisi myös leikata auki, mutta siihen urakkaan en nyt ala. Ihan kiva näinkin.

Vähän Pukintöitäkin taas
 Pannulappu
 ja pussukka

2 kommenttia:

lilla a kirjoitti...

Kiva tapa ottaa talteen lasten piirrustuksia.

Sani kirjoitti...

Vaikuttaa kyl tosi mielenkiintoiselta tuo tuffaus :)
(noin se minun suussa toi sana väkisellä muokkautu ;) )