keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Käsveska

Vastaukseni MaMa-haasteeseen , jossa tällä kertaa oli lähtökohtana NAPPI, on yllätys yllätys... käsilaukku. Joku fiksaatio mulla ihan selvästi on näihin pusseihin, kasseihin ja muihin roikottimiin. Nytkin on mietintämyssyssä ja työn alla useampikin. Mutta takaisin aiheeseen:


Luentotyöksi tarvitsin käsityön, jota ei tarvitse tehdessä juurikaan ajatella eikä kovin usein edes vilkaista. Ikiaikaisista jemmoista löytyi iso kerä mustaa nauhalankaa. Virkkuukoukku kassiin ja tunnille. Kaksi iltaa riitti nauhalanka. Reunankorkeus ei kuitenkaan vielä ollut hyvä, joten jatkoin työtä puuvillalangalla.
Kassin yläreunaan virkkasin jäykisteeksi kolminkertaisen sisalnarun ja reunan viimeistelin vielä rapuvirkkauksella.
Kahvat syntyivät ruskeasta villalangasta ja myös niihin virkkasin sisalnarua reunoihin.
Kassi on senverran jäykkä, että pysyy itsekseen pystyssä. No vähän joutuu tyhjänä asettelemaan. Mutta pysyy kuitenkin.
Vanhoja ruskeita nappeja oli sopivasti neljä kappaletta. Napit ovat vain koristeena, vaikka virkkasinkin kahvoihin alunperin napinlävet. Pelkät napit eivät kuitenkaan riittäneet jämäköitä kahvoja pitelemään, siksi ompelin ne muutamalla pistolla kiinni.
Kassia olen ajatellut käyttäväni ihan kotioloissa kesken olevien käsitöiden kuljetteluun ja säilytykseen.
Jos otan kassin joskus mukaan ihmisten ilmoille, koristeeksi voisi valita yhden tai useamman tästä joukosta.
Näiden valmistuksessa on käytetty hyväksi myös lapsityövoimaa; Pari jojoista on tyttöjen rypyttämiä ja he myös valitsivat kaikki napit. Taakse ompelin pienet hakaneulat.

2 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Kiva laukku! Olen tehnyt samantapaisen trikookuteesta, mutta nauhalanka on minulle ihan outo materiaali.

Leena kirjoitti...

Kiitos linkistä ja osallistumisesta: Hyvä toteutus! Noita jojoja tein minäkin koulussa 2-luokkalaisten kanssa. Sopiva työ jopa sen ikäisille:)