sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Erkki, pieni taskupunkkari

Yön tunteina syntyi pienoinen örkki. Lasten mielestä muistuttaa hämähäkkiä, meritähteä sekä rapua. Hieman omalaatuinen ja aika yksinäinen olento. Tästä lähtien usein taskussa mukana.

 Tuftailut on nyt vähäksi aikaa naksuteltu. Nyt on kesken niin monta työtä, että ne täytyy hoitaa ensin valmiiksi asti.
 Tämä viimeisin työ on niin suuri, ettei se mahtunut kerralla kehykseen. Siksipä jouduin siirtämään työtä keskeneräisenä. Yläreunassa näkyvä sanomalehti estää valmista aluetta tarttumasta piikkeihin.
 Aika retrokkaat sävyt! Yhtään en etukäteen miettinyt värien sijoittumista tai yhdistelmiä. Kun yksi rulla loppui solmin perään toisen. Upotin tähän kaikki ruskeat lankani, niiden joukossa muitakin värejä. Pääasiassa langat ovat villaa, mutta hiukan mukana on pellavaa, puuvillaa ja silkkiäkin.
 Työn nurjalle puolelle levitin maitoliiman. Aloitin homman siististi sudilla, mutta levitys kävi lopulta näin isolle pinnalle näppärämmin ja nopeammin  käsin (kumihanskalla).
Työn ulkonäkö muuttuu tyystin, kun lenkit leikkaa auki (nurkasta vähän jo nipsuttelin). Väreihin tulee syvyyttä ja ne sekoittuvat. Tässäpä on tekemistä useammaksi illaksi.

Ei kommentteja: