tiistai 24. toukokuuta 2011

Lipevät luikut


Pääsiäisen saippuakurssin kakkusia uskaltaa viimein testata. Parin päivän kurssilla ehdin kokkailemaan viitisen kiloa saippuaa. Hyvin toimivat, eikä ainakaan vielä noussut näppylöitä eikä iho kuoriutunut. Eikä kovin tunnu kuivattavankaan, se oli tietysti tarkoituskin.
Tuoksu onkin sitten toinen juttu. Näiden hajusta tulee ihan mummola mieleen. Siellä roikkui narussa aina saippua, joka haisi juurikin tämmöiseltä, perussaippualta. En halunnut käyttää hajusteita, vaan ripauttelin joukkoon vähän kaikenlaista, mitä maustekaapista löytyi. Lisäksi seassa on mehiläisvahaa. Tuoksut ovat hyvin mietoja, voimakkaimmin erottuu anis. Hyvä näinkin, heti tuoreeltaan massa haisi niin öklölle, että mahaa väänsi. Vaikka lipeä ei kurssin aikana kauheasti haitannut, illalla kurssin jälkeen oli vähän huono olo ja lipeästä jäi etova hajumuistijälki.
Ehdottomasti saippuan tekoon jäin silti koukkuun. Seuraavalla kerralla sopat täytyy vain sotkea paremmin ilmastoidussa paikassa. Voi kun olis kesäkeittiö!


Tarjottimella on palanen joka laatua. Käytin kookosrasvaa, oliiviöljyä sekä rypsiöljyä.. Palmuöljypurkkiakin pitelin,  mutta en raatsinut näin eka kerralla vielä ostaa niin hintavaa ainetta. Nesteenä sitruunamehua, kookoskermaa, vettä tai kahvia. Mausteina ja väriä antamassa kahvia, rooibois-teetä, anista, inkivääriä, paprikaa, kaakaota, kurkumaa, kardemummaa ja porkkanaa. Pyöreä isompi klöntti on suolasaippua, se on oma lemppari.
Muotoihin en kauheesti osannut panostaa näin ensikertalaisena. Kokeilin monenlaisia muotteja. Lasten hiekkamuoteissa olis tullu hienoja muotoja, mutta niinkuin ylimmästä kuvastakin näkyy, olin liian malttamaton ja irrottelin muotit liian aikaisin.


Uusien saippuoiden myötä syntyi tarve saippuanalusille! Ensimmäisen virkkasin vhs-nauhasta. Lätty on kaksikerroksinen ja koristeena & kohottimena on muovihelmiä. Helmet on oikeesti turhat, mutta pelkkä musta lättänä oli niin tylsä.


Suolasaippua pääsi testikäyttöön kylppäriin.


Toinen alunen on musta narsissi, samoin videonauhasta.


Tämä mallihan sopisi myös munakupiksi


Mutta piilotin sen kuitenkin pakasterasiaan aniksen tuoksuisen kalastajansaippuan alle.


Kolmannen kanssa jo vähän revittelin! Videonauhan lisäksi lilaa pakettinarua! Simppeli lätty, mutta ajaa asiansa. Tämä pääsi koeajoon vessaan kookossaippuan aluseksi.

 
 
 
Kylläpä kamera vääristi  kookossaippuan väriä - lähimmäksi oikea väri näkyy tarjottimella .

2 kommenttia:

Neferi kirjoitti...

Saippuantekokin olisi haaveissa.

Hieno idea muuten nuo videonauha-aluset..

Kokox kirjoitti...

Vhs idean bongasin jostain englanninkielisestä blogista, jota en enää muista. On muuten aika kenkkua virkattavaa ainakin pelkiltään. Ja tuolla sitä olis vielä jokunen kilometri odottamassa. Taidan syksymmällä kutoa niista jotain.