tiistai 31. toukokuuta 2011

Yläpään juttuja

Apuva! Kevätjuhlat, eikä mitään siistiä päälle pantavaa. En aatellu mitään kovin fiiniä pukeakaan, mutta kaikki vanhat paidat on nuhjuisia, nyppyisiä ja pinttyneitä. Lahjaksi saadusta hämis-neuloksesta oli juuri ja juuri paidaksi. Kaavan piirtelin vanhasta lempparipaidasta ja kauluksen istutuksen kanssa takkusi. Harsin ja purkasin pari kertaa, että sain kaikki hassut pussit ja rutut niskasta pois. Etuhalkio jäi vahingossa reunoista koholleen, mutta on itse asiassa kiva just noin, kun nousee vähän irti ihosta.
 Lisää paitoja täytyis ehdottomasti ehtiä ompelemaan. Ja kesän aikana on tiedossa muutamat juhlat, joihin pitää taas koko perhe puvustaa. Pienimmäinen on ainakin kasvanut kaikesta ulos. Likat niiiiiin tykkäis, jos ompelisin uudet vaatteet, vaikka viime vuotiset mekotkin on vielä ihan sopivat.

Puuvillasekoitelangasta virkkasin yksinkertaisen salomonin solmuhuivin. Huivi on ollut kassityö, jota olen kuljetellut mukana kauppa- ja kyläreissut. Lankavarasto tyhjeni taas yhdellä kerällä. Huivi meni vielä tosin välivarastoon, josta pengotaan sopivia lahjoja kaverisynttäreille ja muillekin sankareille, mutta ajatuksissa kerä on jo meiltä pois.

Kun edellinen pojan lakki oli liian suuri, tasasin tilit ja tein tällä kertaa liian pienen. Muuten onnistui kyllä hienosti! Taidetaan viedä kaverin vuoden vanhalle naperolle seuraavalla kahvittelukerralla.
Raitakangas "uutta" eli alle 20 vuotta sitten kangaskaupasta ostettua =). Tummempi sininen Tampellan kangasta,  jossa on kuviona marjaterttuja harvakseltaan.
Oman korvan taakse muistiin; ensi kerralla ei saumaa tuohon eteen, mistä se eniten näkyy!
Piip!

Suivaantuneena päätin ommella vielä yhden hatun. Muutin mallia vähän ja lisäsin kuminauhakujan. Hyvä tuli, sopii ensi kesänäkin ja oli koekäytössä mieluinen.

1 kommentti:

Neferi kirjoitti...

Salomoninsolmupiilo taitaa olla mieluinen :)