tiistai 9. elokuuta 2011

Farkkukassi

Likkojen vanha hame oli jo lähdössä kiertoon, kun aloin kattella sitä vähän sillä silmällä... "Tosta poikki ja yksi sauma, niin tää olis kassi." ... No oli siinä vähän enemmän ommeltavaa sitten kuitenkin.

 höh, näyttääpä muotopuolelta tässä kuvassa, vaikka viivottimen kanssa oikeesti mittailin

Sepaluksesta löytyy tasku.

 Laukku on vuoritettu samalla kankaalla kuin pikkutasku.

Laukku lepäili parisen viikkoa komerossa, kun en osannut päättää millaisen roikottimen siihen laittaisin. Hiplailin kaikenlaisia ketjuja ja pitsejä, mutta lopulta päädyin hillittyyn farkkuhihnaan. Hihna on ommeltu samaisen hameen helmasta. Käänsin kankaan nelinkerroin ja harsin käsin. Hihnasta tuli mukavan käsitellä, sopivan jäykkä ja nuo saumakohdat ovat ihan kuin heinänkorren "solmuja".

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen aloittanut parikin kertaa ompelemaan laukkua vanhoista farkuista. Homma tyssää aina siihen, ettei ompelukoneeni ompele paksuimpien kohtien yli, esim. vyölenkkien. Miten sinä onnistuit? Onko sulla joku teollisuuskona tms?
-Susanna maalta

Kokox kirjoitti...

Mulla on Janomen peruskone ja se vetää kuhtuullisella tikillä yli kaikkien saumojen, jos vaan neula kestää. Vauhdin on oltava h-i-d-a-s. Ja kaikenlainen kikkailu helpottaa + parantaa jälkeä. Paksuja saumoja voi usein vähän ohentaa sisäpuolelta tai avata sauman pieneltä matkalta. Tällä kertaa en edes vaihtanut tuhdimpaa neulaa, vaan asettelin saumat niin, ettei kahta paksua saumaa tullut samaan kohtaa. Ja esim tuon vuorikankaan ompelin suosiosta käsin kiinni farkkuun.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! Täytyy kaivaa ne pari keskenjäänyttä farkkukassi- tekelettä esiin, ja yrittää jatkaa sun vinkeillä.
- Susanna maalta