sunnuntai 14. elokuuta 2011

HiippaPipat

Nyt kun neulekone on viriteltynä tuonne keittiöön kaikkien tielle, olen ahdistanut kanssaeläjiä lisää levittelemällä käsityölehtiäkin ympäri ämpäri kaikille tasoille (ja lankoja on tietysti pussukoissa siellä täällä). Vanhat lehdet tuntuvat aivan lukemattomilta, kun katsookin tarkemmin niiden neuleohjeita ompelusten sijaan. Eräästä lehdestä lapset bongasivat hiippapipon kuvan. Yhdellä koulukaverilla oli viime talvena pitkä hiippis ja semmoisen tekemisestä oli kyllä jo silloin puhetta, mutta kesä yllätti ennenkuin sain aikaiseksi. Neulurilla kaksi pipon runkoa syntyikin aika nopeasti, vaikka kikkailin langanvaihtoja. Lehden ohjetta en noudattanut laisinkaan, kuva vain sytytti kipinän.

Eka kokeilukappale ei saavuttanut vaativien asiakkaiden suosiota. Itsevärjätystä Nallesta tuli omasta mielestä oikein kiva pinta, mutta siitä saan kuulemma tehdä sitten jotain itelleni. (Tuon pörrön käytön hokasin myös vasta viimeriveillä)


Onneksi lankavarastosta löytyi mieluisiakin värejä.


 Toinen on neulottu punaisesta ja toinen valkoisesta Nalle-langasta. Pipat on raidoitettu pörrölangalla (jonka nimestä ei ole aavistustakaan). Villa lämmittää ja pörrö toimii eristeenä, ettei villa kutita herkkähipiäisiä typyjä. Ihan tuohon kasvojen ympärille neuloin käsin muutaman  ainaoikein kerroksen sippoisilla puikoilla, jotta reunasta tuli napakampi ja vielä pörröisempi.

Itse näissäkin näkee tietysti vielä parantamisen mahdollisuuksia, mutta tytöt on tyytyväisiä ja sehän on pääasia.


 mars komeroon vielä toistaiseksi

5 kommenttia:

Raija kirjoitti...

Ihanat pipat.

Neferi kirjoitti...

Tosi hauskat :)

Laura kirjoitti...

Upealla tavalla olet käsitellyt kuvat, joissa on ihmisiä. Just nyt löysin mielenkiintoisen blogisi. Mukavaa kesän jatkoa!

Kokox kirjoitti...

Kiitos! On kiva tehä tämmösiä pikatöitä. Ja on mielenkiintosempaa itellekin käsitellä kuvia muutenkin, kuin vain naamaa sumentamalla. (+ tausta kaipaa myös usein siivoamista =)

Lorainne kirjoitti...

Oi vitsi, onpa ihanat hiipat! :) Minullakin oli pienenä hiippapipo, mutta nämä itse tehdyt ovat kyllä niin paljon hienompia. Pitäisi varmaan väsätä itselleen samanlainen pakkasten varalle.