maanantai 8. elokuuta 2011

Jihuu!

 Kuvien lisääminen tänne blogiin on tökkinyt pahasti ja muutenkin netti on junnannut älyttömän hitaalla. Luulin ensin että vika on tässä vanhassa koneen romussa tai uudessa vastikään vaihtuneessa liittymässä. Tänään tajusin onneksi kokeilla selaimen vaihtoa ja nyt näyttäisi surffailu sujuvan paljon joutuisammin. Ja kuvatkin lataantuivat kerta laakista JES!

Valtavaan lankamäärääni tuskastuneena kaivoin siis viikko sitten pahoin pölyttyneen neulurini esiin vuosien tauon jälkeen. Kone on vain yksitasoinen, siksipä resorit ym on silti tehtävä käsin. Kovin paljon en konetta ole käyttänyt, joten ohjekirja kädessä piti neulominen taas aloittaa. Tämän kuvion tekeminen neuvottiin ohjekirjassa.
 Pinta syntyy, kun joka 6. silmukka jätetään kolmen kerroksen ajan neulomatta. Väliin kaksi kerrosta normaalisti ja taas nostetaan joka 6. s. Helppo ja nopea tehdä, eipä pahan näköinenkään.

 Neuloin keskimmäiselle pehmoisesta pörrölangasta nutun. Kappaleet (+ koepalat +silmukoiden ja kerrosten laskeminen) syntyivät joutuisati parin elokuvan aikana. Muotoilu ei ihan onnistunut, kun ilman ohjetta sävelsin, mutta onneksi neulepinta antaa anteeksi jonkin verran. Hiojen istutusta täytyy muuttaa seuraavalla kerralla ja kaula-aukko olisi saanut olla timmimpi.
 Helmineule kappaleiden helmoihin ja kaulukseen veikin sitten useamman illan aikaa. Virkkasin vielä raputyyliin ryhtiä reunoihin.
 Napeiksi prinsessan tyyliin sopivat söpöt kukkanapit.
 Tätä neuletakkia oli kiva tehdä  ja uusia ideoita pyörii mielessä. Isompi neitikin kaipaisi neuletta ja itsellenikin on tilaus vetämässä.

Nappeja olen napsutellut viimeaikoina enemmänkin. Ostin vain sadan kappaleen pakkauksen ja se kuluu kuulkaas tosi nopeasti. Täytyy vähän toppuutella, että jää tosi tarpeeseenkin vielä tyhjiä pohjia.


Nappien alla lymyää kiva kirjaston poisto-löytö; vanha käsityön oppikirja.
Kirjassa neuvotaan mm. erilaisia tapoja tehdä kantapää, kärkikavennuksia tai vaikka peukkuja. Kiva ja monipuolinen löytö.

4 kommenttia:

Raija kirjoitti...

Hienouksia. Makeita nappeja.Ihana prinssessa takki....mitähän tilai..no, en oikeastaan tarvi mitään....

Raija/annifanni kirjoitti...

http://leikku.vuodatus.net/blog/2977638/haaste-lapsille-2-piirra-jaateloannos/

Täällä olis tytöille haaste jos innostuvat.

Neferi kirjoitti...

Kiva takki ja hienot napit.

Yritin itsekin moniaita vuosia sitten neuloa koneella, mutta ei siitä mitään tullut :)

Kokox kirjoitti...

Musta tuntuu, että tuo koneella neulominen kaipaa vähän kypsyttelyaikaa, niin kuin moni muukin asia, ennenkuin lähtee sujumaan. Aika operaatio on myös viritellä masiina toimintakuntoon, eikä työstä oikein tule mitään, jos on pieniä lapsia näppärien sormiensa kanssa lähettyvillä. Siksi kone on meilläkin unohtunut kaappiin pölyttymään.